No output in TX.

General discussion and support for the Peaberry SDR V2.

No output in TX.

Postby therrick » Mon Jun 15, 2015 4:00 pm

hi all.

I have a Peaberry here that was sent to me for repair. Initially there were pads lifted and broken on the PSoC. I removed the PSoC to survey the damage and come up with a plan. I believe I was able to identify the problems. After replacing the PSoC, soldering in the PCM3060 and adding small wires to repair the pads for the gentleman I returned it to him to continue his build. He reported to me the receive section was working well when he completed it.

After completing the build the receive continued to work but he had no output in TX. He then returned it to me and I have been pulling my hair out since. I have been able to build another one and use it for comparison and what I get is no output on any of the VOUT pins nor the VCOM pin. I suspect there may still be something wrong with the traces around the PSoC. I just don't know what pin(s) the PSoC uses to communicate with the PCM3060 in transmit.

Hopefully someone can point me in the right direction as I would like to get this working for the gentleman and get it back to him.

Than you in advance.
73,
Tim Herrick, KQ8M
Charter Member North Coast Contesters
kq8m@kq8m.com

AR-Cluster V6 kq8m.no-ip.org
User Ports: 23, 7373 with local skimmer, 7374 without local skimmer
Server Ports: V6 3607, V4 Active 3605, V4 Passive 3606
therrick
 
Posts: 24
Joined: Sun Nov 18, 2012 9:32 pm

Re: No output in TX.

Postby kz1x » Mon Jun 15, 2015 7:16 pm

The PCM3060 control signals are shown on page 3 of the V2 schematic.

See page 8 of the TI PCM3060 spec sheet for the pin I/O on that part.

Pin 5 is the audio bit clock for RX and pin 10 is the equivalent for TX, for example.

I'd look there first.
If the PSoC sends clock in TX (PSoC pin 4) but you don't get it on the 3060 (pin 10), then that's a problem, and so forth.

To be frank, an attempt to repair a PCB like this one, once the pads are damaged, is like neurosurgery.
If you're successful doing it, you're a truly gifted craftsman.

Steve KZ1X
kz1x
 
Posts: 232
Joined: Wed Aug 07, 2013 1:28 am

Re: No output in TX.

Postby therrick » Wed Jun 17, 2015 12:35 pm

Thanks Steve. I will look in to that. Yes this has been a challenge. I am hoping to get this fixed for this gentleman as I hate to see him lose the 150 for the Peaberry. Also it is such a nice radio for the price he should enjoy it.
73,
Tim Herrick, KQ8M
Charter Member North Coast Contesters
kq8m@kq8m.com

AR-Cluster V6 kq8m.no-ip.org
User Ports: 23, 7373 with local skimmer, 7374 without local skimmer
Server Ports: V6 3607, V4 Active 3605, V4 Passive 3606
therrick
 
Posts: 24
Joined: Sun Nov 18, 2012 9:32 pm

Re: No output in TX.

Postby AE9RB » Wed Jun 24, 2015 9:17 pm

therrick wrote:I get is no output on any of the VOUT pins nor the VCOM pin.


No output on VCOM may mean the voltage divider in the PCM3060 is blown.
73 David AE9RB
AE9RB
Site Admin
 
Posts: 511
Joined: Thu Nov 15, 2012 5:27 am
Location: Portland, Oregon, USA (CN85ql)


Return to Peaberry SDR V2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron