Page 1 of 1

"Peaberry_CW stopped working"

PostPosted: Fri Jan 30, 2015 10:58 pm
by camqrp
I'd like to try it out but as soon as I start it, it stops and windows gives me this very un-helpful message.

Using a Thinkpad Z61T, core duo running Win 7. Been on the air with both of my Peaberries, running JT-65, RTTY, Hell etc. so the necessary drivers are present and accounted for. Class? Anyone?

Cam N6GA

Re: "Peaberry_CW stopped working"

PostPosted: Sat Jan 31, 2015 6:15 pm
by AE9RB
These types of errors are logged by the operating system. Here's how you get them...

https://www.google.com/search?q=windows+event+viewer
https://www.google.com/search?q=osx+console

Re: "Peaberry_CW stopped working"

PostPosted: Sun Feb 01, 2015 11:48 am
by LY3G
Cam, please check sound settings. Must be so...
Sound.jpg
Sound.jpg (48.62 KiB) Viewed 7181 times

Re: "Peaberry_CW stopped working"

PostPosted: Mon Feb 02, 2015 2:04 am
by camqrp
David - Thanks, the event viewer pointed to this DLL : C:\Windows\system32\ig4icd32.dll, which either wasn't located where it should have been, or where the program was looking for it. I moved it and the program came to life.

Unfortunately, I have no waterfall. That part of the box is just blank. Perhaps another missing or misplaced DLL.

Having a wider receive bandwidth, such as 1000 Hz, would be useful for general tuning around as well as net operations where not all of the stations are zero beat. Also, when running stations in a CW contest, not all stations responding to your CQ are on frequency. I like to widen the filter to about 750 Hz at those times.

Tnx, Cam N6GA

Re: "Peaberry_CW stopped working"

PostPosted: Mon Feb 02, 2015 3:12 am
by AE9RB
ig4icd32.dll is your video card OpenGL driver. Try reinstalling your video card drivers and make sure you have the latest version.