Page 1 of 12

ExpertSDR

PostPosted: Sat Jan 31, 2015 3:40 pm
by LY3G
ExpertSDRa.jpg
ExpertSDRa.jpg (248.14 KiB) Viewed 24363 times

Hello everyone. With Peaberry sometimes I use a program ExpertSDR. The program does not require installation. ExtIO_Si570.dll file from the directory CFGSR need be copied to a directory Device. In the Options select your settings. Works CAT. CW works with key via the COMport, from the Logging program or CW macro.
The program is not perfect, but the variety is good.
Download from here
http://www.cqham.ru/forum/showthread.ph ... ost1040635

Re: ExpertSDR

PostPosted: Sat Jan 31, 2015 5:19 pm
by W4MMP
Hi,
Please provide detail on how you configured ExpertSDR to work with the Peaberry. (Screen shots would be helpful)

This application looks interesting. At least it is open source.

Re: ExpertSDR

PostPosted: Sat Jan 31, 2015 6:03 pm
by LY3G
1.jpg
1.jpg (82.2 KiB) Viewed 24350 times

2.jpg
2.jpg (64.13 KiB) Viewed 24350 times

3.jpg
3.jpg (94.93 KiB) Viewed 24350 times


Please

Re: ExpertSDR

PostPosted: Sat Jan 31, 2015 6:05 pm
by W4MMP
Hi,
Great! Thanks for the screen shots. I will give it a go.

Re: ExpertSDR

PostPosted: Sat Jan 31, 2015 6:19 pm
by W4MMP
Hi,
I am not getting the same screen as your first screen shot. Where exactly is EXTIO_Si570.dll placed?

Screenshot 2015-01-31 13.11.50_cr.jpg
Screenshot 2015-01-31 13.11.50_cr.jpg (99.09 KiB) Viewed 24348 times

Re: ExpertSDR

PostPosted: Sat Jan 31, 2015 6:41 pm
by LY3G
CQHAM.jpg
CQHAM.jpg (118.85 KiB) Viewed 24345 times

You have downloaded this file?

Re: ExpertSDR

PostPosted: Sat Jan 31, 2015 6:50 pm
by LY3G
[quote="W4MMP"]Hi,
Where exactly is EXTIO_Si570.dll placed?
Here

Comp.jpg
Comp.jpg (86.37 KiB) Viewed 24344 times

Re: ExpertSDR

PostPosted: Sat Jan 31, 2015 7:19 pm
by W4MMP
Hi,
Thanks very much ! ExpertSDR is functioning properly now. Thanks for the help.
The issue was I went directly to the ExpertSDR website and downloaded from there. Obviously that was incorrect. The main website has an English option. The forum does not and I need to use Google or Bing to translate.

I really like that ExpertSDR has RIT XIT features. They come in handy for CW work.

Re: ExpertSDR

PostPosted: Sat Jan 31, 2015 10:41 pm
by LY3G
That'S Perfect. Also SPLIT function work.
Expert electronics forum this week does not work. There is an English forum. Maybe there is a English user manual ExpertSDR. We must look later.

Re: ExpertSDR

PostPosted: Sun Feb 01, 2015 6:52 pm
by kb3cuf
looks promising- I got RX working, and TX, but I need to know how to turn off sidetone. I can get an external keyer to work by unchecking automatic in the CW settings, but there is enough of a lag in tone that I need the sidetone gone.

Larry